Bananflugor

Förra veckan när vi återvände från vår semester märkte vi att vi glömt tömma roskisarna på ett ganska obehagligt sätt. Vi hade tusentals bananflugor som surrade omkring hemma. Till all tur hann jag gasa till butiken precis innan den stängde för att köpa en burk Raid som jag nästan tömde under den därpå följande flugjakten.

Men alla flugor dog ju förstås inte. Senare på kvällen lämnade jag ett glas rödvin stående en stund och märkte just innan jag skulle ta mig en slurp att det drunknat några flugor i glaset. Det gav idén att göra en flugfälla av sockervatten.

Nå det visade sig att flugorna inte alls var lockade av att dränka sig i sockervatten så jag fortsatte med rödvinsfångandet. Nu såg jag att Hanna bloggat om en alternativ flugfångarsås som definitivt skall testas. Vi lider ännnu av betydligt mera bananflugor än vanligt.

6 Replies to “Bananflugor”

 1. Hej
  Här kommer ett till tips för att döda de kräsna bananflugorna som inte tycker om vinägerblandningen. Ta och häll upp öl i ett glas sätt över plastfilm med lite små hål i så att flugorna inte tar sig upp igen när det väl kommit in.. funkar jättebra…

 2. Jag provade på en balsamicoblandning men det funkade inte. Det verkade som om de inte tyckte om det. Det kan ju hända att de faktiskt bara går på äppelvinäger.

  Nästa gång skall jag jaga bananflugor med öl och plastfilm.

 3. sååå………….
  du förstod att det var något med vinet och valde att göra sockervatten, när det inte fungerade hittade du ingen lösning?

  du funderade inte vidare på att det kanske är alkoholen i vinet som gjorde att flugorna drogs till det?……………

  därav funkar öl också……….

 4. Till all tur har vi inte råkat ut för liknande bananflugsattacker på sex år så jag har aldrig testat en fälla med öl och plastfilm. När du nu skriver det så… Jag har för mig att vinets effektivitet avtog när det stod länge och alkoholen avdunstar så kanske det faktiskt är alkoholen som göre det.

Comments are closed.