lätt ironiskt

Under en svensk dikt på spårvagnen har någon skrivit “olemme suomalisia, kiitos”.

5 Replies to “lätt ironiskt”

  1. Det är så störande med detta gnäll om att det inte skall talas svenska i Finland. Man kan gå in på Hesaris diskussion vilken dag som helst i nästan vilket ämne som helst så dyker gamla goda språktrollet upp. Hur orkar människor satsa så mycket energi på något som inte berör dem själva.
    Sen kan man ju tycka vad man vill om Byggmästar, men då på andra än språkgrunder.

  2. samma sak med bilskatterna som med språktrollet i diskussionerna, en liten men mycket aktiv grupp lyckas på något sätt få in dessa ämnen som ett enormt samhälleligt problem i alla debatter. För övrigt tycker jag att bilskatterna i Finland kunde HÖJAS med 30% eller så. Jag tillhör den kanske 6 prosentiga minoritet som saknar bil-fanatiker gener. Ganska ofta får man sitta tyst vid kaffebordet på jobbet när fradgan flyger om munnarna när det där diskuteras olika enastående egenskaper på de nyaste, olidligt upphetsande bilmodellerna..

  3. @niki: Vad, är du helt immun mot bilfeber? Helt???

    Som nybliven Esbobo anser jag att bilskatterna borde sänkas. I den här byn kan man inte överleva utan bil. Eller så kunde skatten vara progressiv enligt utsläpp så att man betalar mindre skatt för en snålare bil.

  4. Språk, språkfel, språkstrid och… bilskatt? Associationer, associationer.

Comments are closed.