Något om begränsningar

pni stötte just på en begränsning gällande hur stora filer man kan slänga upp på Lokala när han skulle posta en video. Postningen lyckades alltså inte. Den enda begränsningen jag vet att är absolut, är att inboxen för postningarna är 30 MB.

Sedan har tydligen PHP eller MIME-dekodningen sina egna begränsningar. Antagligen har providern någon begränsning på hur mycket minne man får använda. Jag skulle i alla fall begränsa minnet per användare och session om jag snurrade ett webhotell. Jag vet inte var maxgränsen för minnesallokering går.

Empiriskt kan man ändå konstatera, att en 22MB video är för stor. Den största filen som kommit upp är 4MB så någonstans mellan 4 och 22 MB går gränsen.

2 Replies to “Något om begränsningar”

  1. Nix. Dels har ju mailklienter och servers ganska ofta övre tak på hur stora filer det går att skicka och dels tror jag att det kan vara svårt att hitta PHP-installationer som går med på att konvertera uuenkodade filer på tiotals mega.

    Och så kan man ju alltid lägga upp stora filer direkt om man absolut känner sig tvungen till det.

Comments are closed.