Erik


Jag tillbringade merparten av tågresan hem från jobbet i sällskap med Erik, en kraftigt överförfriskad 21-årig byggarbetare från Estland. Han delade ivrigt med sig av sin livsfilosofi och skulle absolut ha mig som supkaveri till Esbo centrum. Efter bestämda och upprepade avböjanden gick jag till slut med på att ta emot en av hans lonkkun som han påpekade att jag inte behöver öppna och börja dricka på tåget.

2 Replies to “Erik”

  1. Flashback från 1982-1986 då jag sgs dagligen åkte lokaltåg mellan kökkeli grani: I’ve seen things you people wouldn’t believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion…

    Esbocentrum och Masaby blandmissbrukarna och skizona var aggressivast/värst. Och då fanns det ännu konduktörer som gick genom hela tåget.

    Har du redan åkt tåg hem en fredag/lördag kväll efter klockan 22?

    Egen taser/pepparsprej med.

  2. Jag har tagit ett sent L-tåg en gång. Det räckte. Två vagnar fullproppade med fulla tonåringar. Det är buss eller taxi som gäller om det blir sent.

Comments are closed.