Vad har hänt här?

Fredagen den 17:e mars märkte jag att sidorna på Lokala.org inte fungerade. Man fick noll byte långa sidor med browsern. Jag skrev till och med ett inlägg om det på Skrubu. På måndagen ringde jag techsupport och fick höra att lokala blivit crackat och utnyttjat av spammers och därför var stängd. Det var något kännt hål i WordPress som utnyttjats. Efter mitt samtal öppnade de sidorna igen.

Jag svor och tog snabbt bort alla filer. Det var dags att börja den mödosamma vägen att uppdatera WordPress 1.2 till 2.0. Här visade den största stötestenen vara min lilla Mac som inte riktigt var i skick för att testa och utveckla webbsidor på.

Uppdateringen till OS X 10.4 hade tagit kål på en massa nyttiga saker som MySQL och nyttiga Unixverktyg (via Fink). Och eftersom jag nuförtiden så att säga har ett liv och inte ostraffat kan sitta och nörda kvällarna igenom tog det överraskande lång tid att få min dator i skick. Största delen av tiden gick åt till att kämpa med, eller snarare mot, MySQL och PHP. Det verkade helt hopplöst tills jag hittade MAMP.

Efter det gick det förvånansvärt snabbt att få Lokala på fötter igen. Först uppdatering till 1.5, sedan till 2.0. Min egen plugg fungerade utan ändringar i 2.0. Så jag beslöt att öppna siten igen så snabbt som möjligt.

Så nu är nästan allt i skick. Förutom att postning via telefon eller mail inte funkar ännu. Det måste jag testa med den nya versionen ännu. Så vill någon posta måste det tyvärr ske via webben som till en vanlig blogg. Utséendet på sajten är inte heller min egen design. Den kanske jag ändrar på ännu någon vacker dag.